תלישת עשבים ביציאה מבית הקברות

שאלה:

ראיתי מי שתלשו והשליכו עשבים לאחוריהם כשיצאו מבית הקברות בביקורם לקברות הוריהם. אני מכיר את השלחן ערוך בזה בשעו' אבל כנראה שלא נהגו ככה אלא אחרי הקבורה ולא לסתם ביקור, אפשר לברר מתי נהגו לעשות המנהג הזאת?

תשובה:

שלום רב

בס' פני ברוך סי' ה הערה פב תלה נדון זה בטעמים שנאמרו בדין זה: לפי הטעם שיש בכך כעין אמירה לנשמה שמלווה את הגוף לקבר שתלך למנוחתה, זה אכן רק בשעת הקבורה, אבל לפי הצד שזה רמז לתחיית המתים וכדומה ראה שם בכמה אופנים, שייך ענין זה בכל ביקור בבית העלמין. אכן נראה שמנהג העולם כדבריך שלא לעשות זאת בעת ביקור בבית הקברות.

שבת שלום וחודש טוב.