ברוך שאמר אשרי וישתבח

שאלה:

האם עדיף שאומר בבוקר ברוך שאמר ואז אשרי ואז ישתבח (ואז ק"ש וברכותיה ועמידה וכו') מאשר שלא אומר כלום לפני ברכות קריאת שמע? כמו שכתוב כאן מפניני הלכה:
(ואפשר אולי לומר הן לפי הרי"ף והן לפי הרמב"ם, שחכמים תקנו לומר בכל יום לפני התפילה 'ברוך שאמר' 'תהלה לדוד' ו'ישתבח', ומנהג חסידות היה לומר את שאר ההללויות, ועל זה אמר ר' יוסי "יהי חלקי מגומרי הלל בכל יום". ועיין בבירור הלכה ברכות לב, א. ואע"פ כן אין לומר בקביעות את הברכות ואשרי בלבד, כי בפועל מנהג פסוד"ז כולל כיום את כל ההללויות..)
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי כלל את שאלתך. חובה גמורה לומר ברוך שאמר אשרי ישתבח לפני ברכות קריאת שמע, וזה עדיף על תפילה בציבור, כמבואר בשו"ע בסי' נב.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לכאורה בשו"ע כתוב שתפילה בציבור עדיף -אמנם לפי הקבלה יש שלא נהגו כך

    שולחן ערוך אורח חיים הלכות ברכות השחר ושאר ברכות סימן נב
    ואם כבר התחילו הצבור יוצר, ואין שהות לומר פסוקי דזמרה אפי' בדילוג, (ו) ד'] יקרא ק"ש וברכותיה עם הציבור (ז) ויתפלל עמהם, {א} ואחר כך יקרא כל פסוקי דזמרה ה'] ב] א} בלא ברכה שלפניהם ולא של (ח) אחריהם. הגה: * (ט) ומכל מקום יאמר * (י) ג] כל [ו] הברכות ו'] שמחויב לברך בבקר (כל בו וב"י בשם מהרי"א כמו שנתבאר סימן מ"ו ומ"ז).