שימוש בסרט שצולם בשבת באיסור

שאלה:

סרטון שצולם בשבת שמתעד הפרעה של פורקי עול למנוחת ליל שבת, אפשר לראות/להראות על מנת שץמנע אותה הפרעה בעתיד?

תשובה:

שלום וברכה

אם הסרט צולם באיסור, כלומר אדם נטל מצלמה בידו והסריט, אין כל היתר להשתמש בסרט, כי אף שמעשה שבת מותר למוצאי שבת, זה דוקא בדבר שניתן היה לעשותו במוצאי שבת, אבל כאן שמה לעשות, הם מפריעים בליל שבת ולא במוצאי שבת… לא ניתן לעשות את המלאכה במוצאי היום, ולכן הוא אסור בשימוש לעולם. אבל אם מדובר בדבר שנעשה בהיתר, כלומר היתה שם מצלמת אבטחה שהסריטה מעצמה, מותר בהחלט להשתמש במוצאי שבת.

מקורות:

ראה עוד כאן. וראה עוד כאן שאלה מענינת בענין זה.