אמירה לגוי ביום טוב

שאלה:

שלום
שכחתי לפני יום טוב בחו'"ל לסגור החלון של המכונית שלי שמופעל אך ורק באופן אלקטרוני.כך שכל אחד יכול להכנס בתוכה.היה בפנים דברים של היתר וגם סידורים.מה היה מותר לי לעשות?
האם היה מותר לי לעשות רמז לגוי שיסגור החלון באופן שהוא היה קודם כל חייב לבוא לבית שלי לקחת המפתח ולסגור החלון אחרי זה? ?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שלא מדובר כאן בשימוש שיש בו הנאה, אלא מניעת צער, מותר לרמוז לגוי שלא בדרך ציווי, כגון לומר לו "כמה חבל ששכחתי לסגור את החלון לפני החג ועכשיו אסור לי לעשות זאת"… אבל אסור לרמוז בדרך ציווי "למה לא סגרת את החלון פעם קודמת ששכחתי" וכיוצא בזה. בשימוש שיש בו הנאה כמו הדלקת אור או פלטה חשמלית אין היתר כזה, כיון ששם הבעיה אינה רק האמירה אלא עצם ההנאה ממעשה שנעשה על ידי גוי עבור הישראל. וראה עוד פרטי דין זה בשו" ומשנה ברורה בסימן שכה.