הנחת תפילין – כל החיים!

שאלה:

שלום רב,

בני נולד ב ט"ז בטבת.
את העלייה לתורה אנחנו עושים ביום ה' ב י"ז בטבת.
את שבת חתן אנו עושים ב י"ט בטבת.

את האירוע אנחנו חוגגים ב ט"ו בטבת (שביום זה מהשקיעה זה ט"ז בטבת.)

האם האירועים הנ"ל בסדר מבחינת התאריכים ?
והאם זה בסדר שבני יניח תפילין ביום ט"ז בטבת לפני טקס הנחת התפילין.

אשמח לקבל תשובה

תודה והמשך יום נעים.

תשובה:

שלום וברכה

הכל בסדר עם התאריכים. מה שחשוב לציין, שהנחת התפילין אינה טקס חד פעמי, החל מיום הכנסו של הבן היקר למצוות, הוא מתחיל להניח תפילין מידי יום ביומו עד מאה ועשרים בעזרת ה', יש לעודד אותו להקפיד בכך, ובשאר מצוות התורה. הוא בודאי יכול להניח גם לפני הטקס, ובכלל, בקהילות רבות נוהגים להניח תפילין כבר חודש לפני בר המצוה כדי להיות מיומן בכך בהגיע הרגע המחייב.

רוב נחת ושמחות.