תפילה לנשים באוטובוס / קביעות מקום לתפילה

שאלה:

שלום
1.האם מותר לי לומר קורבנות ופרשת העקידה אחרי התפילה (באוטובוס בדרך לעבודה,קשה לי להספיק לומר גם קורבנות בבוקר)
2.זה בסדר להתפלל באוטובוס ולעמוד שמונה עשרה בעבודה?
3.האם חובה לקבוע מקום לתפילה? יכול להיות לי מספר מקומות (קבועים) בבית לעמוד להתפלל?

תשובה:

שלום וברכה

את יכולה לומר קרבנות ועקדה באוטובוס.

לכתחילה ראוי להתפלל את עיקר התפילה במקום רגוע שניתן להתפלל בכוונה ראויה ולא באוטובוס, אבל בשעת הדחק כשלא מסתדר בשום אופן והלחץ בבוקר גדול את יכולה להתפלל באוטובוס עד שמונה עשרה ובעבודה לעמוד לתפילת שמונה עשרה, וכמבואר בשו"ע סו"ס צד.

גם בבית ראוי לקבוע מקום לתפילה, כמבואר במשנה ברורה סי' צ ס"ק נט בשם מג"א, ובבן איש חי פ' מקץ אות ד.