תכלית התפילות והברכות

שאלה:

כתוב שה' רחום וחנון אז אם כך לא צריך להתפלל אליו הרבה כי למשל אבא רחמן הוא מהר עונה לבקשות של הילדים שלו ואבא אכזר צריך להתחנן לפניו המון עד שהוא יענה

תשובה:

שלום וברכה

אכן זו שאלה מאוד יסודית וחשובה, וכבר האריכו בה גדולי עולם כמו המבי"ט בס' בית אלוקים ועוד רבים. התשובה המקובלת והכי יסודית, וזה אגב פרשת שבוע… היא שתכלית התפילה היא להחדיר בלבבות את האמונה. ולכן הקב"ה יצר לכתחילה שהרבה מאוד דברים לא יגיעו אלינו אלא באמצעות התפילה, וכמו שאמרו שהקב"ה מתאווה לתפילתם של צדיקים ולכן היו האמהות עקרות. וזה גם בפרשת השבוע בדברי רש"י על הפסוק ואדם אין לעבוד את האדמה, שאין אדם המכיר בטובתם של גשמים להתפלל עליהם, ומשום כך לא היה גשם. זה הרעיון אגב של מאה ברכות בכל יום, כאשר יומו של אדם סובב כולו סביב ברכות ותפילות האמונה נכנסת לליבו והוא מכיר מי הוא הנותן לו את הכל, ומרבה כבוד שמים בעולם.