קציצת בשר טריפה – חתיכה הראויה להתכבד

שאלה:

שלום כבוד הרב!
קציצת בשר איסור שהתערבבה ב60 קציצות היתר מה הדין?
תודה

תשובה:

שלום רב

לכאורה יש לצדד שזה נחשב חתיכה הראויה להתכבד שאינה בטלה בשישים כמבואר בשו"ע סי' קא.

מקורות:

בט"ז שם ס"ק י כתב לחדש שאפילו חתיכת עור מטוגנת נחשבת חתיכה הראויה להתכבד, אמנם בנקודות הכסף שם ופרי מגדים על דבריו וחוות דעת חידושים ס"ק י חלקו וסברו שכיון שלא רגילים לכבד בחתיכה אחת של עור אלא בהרבה חתיכות קטנות מטוגנות זו לא חתיכה הראויה להתכבד, אבל בקציצה שיש אנשים שלפעמים אוכלים רק אחת, נראה ברור שהכל יסכימו שהיא חתיכה הראויה להתכבד.