מאכל שהתבשל באיסור בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אמי מכינה לי אוכל בשבת תוך כדי חילול שבת,היא נעלבת כי אני לא אוכל את האוכל,ניסיתי להסביר לה שזה חשוב לי לשמור שבת אבל היא לא מקשיבה,לרוב האוכל נזרק לפח בסוף,האם יש מקום להקל ולאכול את האוכל?

תשובה:

שלום וברכה

נראה שיש להסביר את הדברים בצורה מושכלת וברורה לא בשעת מעשה, אלא באמצע השבוע, בזמן נוח, ועל כוס קפה במרפסת… כך היא תבין שאין כאן משהו מעליב, אלו הן פשוט כללי ההלכה, וזה לא תלוי בך.

אמת שאם נגדיר אותה כשוגגת [דבר דחוק, הרי אתה עצמך אומר לה כל הזמן שאסור לבשל בשבת…], בשעת הדחק גדול התיר המשנה ברורה בתחילת סי' שיח להשתמש במאכל, ועל סמך הדעות הסוברות בשו"ע שם שבשוגג מותר לאחרים אפילו בו ביום, שכן הכריע הגר"א, אבל כאמור זה רק בשעת הדחק גדול ורק אם היא באמת שוגגת, ולא נראה שזה כך.

עלה והצלח, שכרך הרבה מאוד!