הכשרת מאפיה לכשרה למהדרין

שאלה:

ב"ה

שלום רב.
מאפיה שבעליה אינו נאמן כלל וכלל צוחק מהרבנים וכו', חי עם אשה שעברה גיור ששווה קליפת השום.. לאחר הגיור היו צוחקים מרב שהיה בא לנסות להניח איתו תפילין.. האשה גם עובדת במאפיה. שנים ההכשר שם לא היה משהו.
הגיעו רבנים חדשים שהחליטו להפוך את המקום למהדרין. אף פעם לא הכשירו את הכלים, אבל תקופה ארוכה שנכנס שם כל בוקר משגיח שמדליק את האש בודק ביצים ועלים.
1. האם זה יכול ליקרות מהדרין? הכלים לא צריכים יותר הכשרה?
2. האם עכשיו אפשר לשלוח משגיח שיפקח כל הזמן או 80% של הזמן וזה ייקרא מהדרין?

תשובה:

שלום וברכה

ברור שגם אדם שאינו דתי ואפילו גוי ניתן להפוך את העסק שלו למהדרין כאשר יש השגחה מספקת, יש לפנות לאחד מגופי הכשרות המוסמכים המהודרים, והם יבצעו זאת לפי הכללים שבידם, מה צריך להכשיר ומה לא, וכמה להשגיח מתי וכיצד, מה שתיארת לא נשמע מלבב, אבל אני מניח שאם תפנו לגוף מוסמך הוא יתן הנחיות ברורות. לא הייתי מציע לתת הכשר סתם באופן פרטי על ידי אדם שאינו בקי במקצוע המסובך הזה, גם אם הוא תלמיד חכם וירא שמים, יש הרבה פירצות והרבה פטנטים לבעלי עסק, וצריך להיות מקצוען כדי לתת כשרות טובה.

כיון שאתם נמצאים במדינה מרוחקת, הייתי מציע לכם להתייעץ עם אחד מגופי הכשרות שיתנו לכם הנחיות טלפוניות בהתאם למצב, וכך תפעלו.

בהצלחה