שאלה:
שלום הרב. שתי שאלות:
א. האם מדיח נחשב כפוגם את השמנונית שעל הסכין?
ב. מדוע כאשר בישלתי אוכל פרווה בכלי חלבי (נ"ט בר נ"ט) יש נפק"מ שאני לוקח את האוכל עם מצקת או שאני מערה את האוכל על צלחת בשרית הרי האוכל עדיין נט בר נט.
תשובה:
שלום וברכה
נקיון במדיח כלים או בסקוצ' מועיל כמו תחיבת סכין, ודינו של הסכין כמו כל כלי בשרי קר.
אם המצקת עצמה בלעה בתוך 24 שעות בשר, היא תתן טעם בשרי באוכל ובכלי, וגם אם לא בלעה בתוך 24 שעות, לא מערבים טעם לפגם לכתחילה. אבל אתה יכול להניח את האוכל הזה על צלחת בשרית, שכן בכך הוא כבר לא קשור לכלי החלבי, והוא עצמו הרי פרווה.
שאלה נוספת, כאשר דנים במאכל חריף האם מדובר שרוב החומרים חריפים או שמספיק שטעם המאכל חריף? כמה מידת החריפות? תודה
רוב המוצרים חריפים. תבלינים זה לא משנה כלום.
מה הסברא? הרי הטעם נפלט בעקבות החריפות ומנפק"מ אם רוב המוצרים חריפים במהותם. מה שמשנה זה שיש חריפות
הטעם לא נפלט בעקבות החריפות, אלא שהחריפות גורמת לו להשביח, וזה שייך רק כשהוא עיקר הדבר.
השאר תגובה