מצקת בשרית בכלי חלבי

שאלה:

שלום הרב. שתי שאלות:
א. האם מדיח נחשב כפוגם את השמנונית שעל הסכין?
ב. מדוע כאשר בישלתי אוכל פרווה בכלי חלבי (נ"ט בר נ"ט) יש נפק"מ שאני לוקח את האוכל עם מצקת או שאני מערה את האוכל על צלחת בשרית הרי האוכל עדיין נט בר נט.

תשובה:

שלום וברכה

נקיון במדיח כלים או בסקוצ' מועיל כמו תחיבת סכין, ודינו של הסכין כמו כל כלי בשרי קר.

אם המצקת עצמה בלעה בתוך 24 שעות בשר, היא תתן טעם בשרי באוכל ובכלי, וגם אם לא בלעה בתוך 24 שעות, לא מערבים טעם לפגם לכתחילה. אבל אתה יכול להניח את האוכל הזה על צלחת בשרית, שכן בכך הוא כבר לא קשור לכלי החלבי, והוא עצמו הרי פרווה.