מגיס בשבת באש גלויה

שאלה:

בס"ד
שלום רב
האם ההיתר להוציא בכף מסיר מים או מרק, או לחתוך פרוסת קוגל מקדירה העומדות על גבי האש, שכתוב ב'ארחות שבת', פרק א', סעיפים צו', צז', הוא גם לאש כיריים מגולה? כלומר שניתן להוציא בכף/מצקת או לפרוס פרוסה מקוגל גם מקדירות שעל גבי אש מגולה, או רק על אש מכוסה? (כי לא נאמר שם אש מכוסה או פלטה חשמלית, כי אם 'אש'. ואולי זה גם אש מגולה אם כן, וזאת השאלה).
תודה

תשובה:

שלום וברכה

לענין דיני בישול ואיסור מגיס אין כל הבדל בין אם האש מגולה ומכוסה, הבדל זה קיים רק בחששות דרבנן, של איסור שהייה וחזרה שהם משום מיחזי כמבשל או שמא יחתה בגחלים כמבואר בסי' רנג, ולכן מה שמותר על גבי האש מבחינת איסור מגיס הוא גם באש גלויה.

יום נעים.