הזמנת ס"ת לעילוי נשמת

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני באמצע לכתוב ספר תורה ומצאתי משהוא שרוצה לקנות לעילוי נשמת בנו
האם אני חייב להגיד לי שאני כבר התחלתי לכתוב אז יש סיכוי שיגיד לי שרוצה שאני יכתוב בשבילו מהתחלה או אפשר להגיד לו כלום ?
תודה

תשובה:

שלום רב,

לא שמעתי שיש עניין לכתוב לעילוי נשמת, אלא תורמים לעילוי נשמת והקריאה בספר התורה היא העילוי נשמה, וכן נראה משאלתך שהקונה מבקש לקנות ולא ביקש שיכתבו לעילוי נשמת, לכן אין עניין להודיע שכבר התחיל לכתוב כיון שהקונה לא ביקש ולא נהגו לבקש זאת.

אך אם הקונה רוצה שיתחילו לכתוב לעילוי נשמת, וביקש זאת, ודאי צריך להודיע לו על כך.

בהצלחה

נפתלי בן חיים