גרושים וחיים יחדיו

שאלה:

שלום רב כבוד הרב,
הנני אישה בשנות השישים לחייה.
התגרשתי מבעלי לאחר == שנות נישואים.
כשנה לאחר הגירושין החל נסיון נוסף של התקרבות.
בעלי היה מגיע לביתי ואני לביתו.
4 שנים לאחר קבלת הגט חזרנו לחיות יחד תחת אותה קורת גג עד היום.
האם אנחנו צריכים להתחתן שוב?
או שאפשר יהיה להמשיך לחיות יחד ללא נישואין?
לתשובתך אודה.

תשובה:

שלום רב,

בודאי שאתם צריכים להנשא כדת וכדין שוב. ודאי שאין צורך בטקס מכובד עם מוזמנים, אפשר לערוך את זה במשרדי הרבנות. אבל עד אז אינכם נושאים באופן ודאי. ויש כאן בעיה של "חיי זנות". עפ"י ההלכה כל קשר של חיי אישות שלא במסגרת הנישואין מוגדר כזנות.

במקרה שלכם, יתכן שאתם כבר נחשבים לנשואים. אולם בדרך כלל זה רק לחומרא במקרה שאתם נפרדים את תהיי זקוקה לגט לחומרא. אולם כאשר אתם מחליטים להמשיך ביחד, צריכים לעשות את זה במסגרת נישואין.