יארצייט בשבת – לעבור לפני התיבה

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים, יישר כוחכם על תשובותיכם המחכימות. בהמשך לתשובה אחרת בנושא אודה להתייחסות כבודכם לאופן הנכון לנהוג ביארצייט (אב) בשבת כמנהג האשכנזים.
באילו תפילות להקפיד להיות ש"צ? אילו קדישים לומר? איזו עליה לקרוא? אודה אם תבחינו בין שבת היארצייט לזו שלפניה.
האם נכון לחזר אחרי העמוד בין מניינים (שחרית בבית כנסת אחד ומוסף באחר – בבית הכנסת הקבוע שלי לא נותנים לבעל ייארצייט להתפלל את כל התפילות והשבת ובשבת שלפני היארצייט יש בר מצווה שיש לו קדימות ליארצייט )?

תשובה:

שלום וברכה

לגבי השבת שלפני היארצייט, נהגו להתפלל מוסף וערבית של מוצאי שבת לפני העמוד, וקדיש שאחרי מזמור שיר ליום השבת. כמו כן עולים לתורה רצוי למפטיר

כאשר היארצייט חל בשבת, יש להתפלל לפני העמוד את כל תפילות היום, אבל רק אם זה מקובל על אנשי המקום, ולא נהגו ללכת לבית כנסת אחר כמו שהצעת. עשה מה שנותנים לך, והעיקר לומר את כל הקדישים המיועדים ליתום, ולעלות לתורה למפטיר.

מקורות:

ראה קיצור דברי סופרים פרק סה.