תמונת אישה בתוך הגמרא

שאלה:

קרוב משפחתי העניק לי במתנה גמרא תלמוד בבלי כאשר בעמוד הראשון מודבקת תמונה של סבי וסבתי. שאלתי: אם יש צורך להוריד את התמונה מן הגמרא אם הספר מונח בארון. וכן, האם צריך להוריד את התמונה אם הספר בשימוש. אציין שסבתי צנועה, היא מופיעה בתמונה חבושה בפיאה נכרית ומכוסה כדת וכדין. התמונה היא תמונת ראש בלבד של סבי וסבתי. הספר מוקדש לעילוי נשמתם.
ספר נוסף העניק לי עם תמונה של הסבא מהצד השני, האם יש ענין בכך או אולי יש ענין לא לשים את התמונה שם?

תשובה:

שלום רב,

אין כל בעיה להשאיר את התמונה שלה כך אם הגמרא נמצאת אצלך. אולם אם זה מסתובב בביה"כ וכד', עדיף להסיר אותה – זה לא מקובל.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. האם הכוונה שכמו שלא מקובל שאישה זרה תכנס לבית הכנסת בשעת הלימוד והתפילה כך לא תופיע בתמונתה?
    האם גם תמונת הסב יש להסיר מהספר שבבית הכנסת?