פסוריאזיס בשבת

שאלה:

לכבוד הרבנים שלום רב
אני חולה במחלת פסוריאזיס במקומות מסוימים בגוף.
ולפעמים אני מקבל התקף גרד(יש האצה בגידול התאים באותם המקומות שגורם לקסקסים וריבוי שכבות ועור יבש) חזק מאוד בשבת.
קשה לי מאוד להימנע מלנגוע בזה (יש גם מאחורי האוזנים) ממש מלחמה. לפעמים אני רק מניח אצבע על המקום בלי לגרד וכבר יורדים שכבות של עור יבש.

1. מה אפשר לעשות, מותר לי להניח אצבע או ללחוץ על המקום. אני אובד עצות וסובל מזה כל שבת.

2. האם אני צריך לעשות תשובה על חילול שבת לקרוא קורבן חטאת וכו?

תודה
ובברכה

תשובה:

שלום וברכה

נראה שבמקום צער כזה יש להקל, משום שהוא פסיק רישא דלא ניחא ליה באיסור דרבנן, שהרי אין לך צורך בקילוף הנגזז, וגם אין כוונה לתלוש.

רפואה שלמה

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' שטז ס"ק ה, וע"ע כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם אכן אסור לגרוד את הראש הלא לרוב בני אדם יש קצת עור יבש שנופל, ולא מצינו בפוסקים שהעירו שלא יגרוד בשבת, ולכא' מטעמא שאם נופל על ידי גירוד קל מסתמא הוא כבר תלוש מהראש ומותר לכתחילה האם יש לכם שום מקורות שאכן אסור. (חוץ ממקום צער שלכא' דינו כמו מפיס מורסא דמותר כמו שכתבתם)