נטל ארבעת המינים עם ניילון

שאלה:

בס"ד,
מה הדין לבעל תשובה שנטל בביתו ארבעת המינים עם השקיות שבהם נארזו בבית האריזה ההדסים והערבות, האם יצא ידי חובה ?

תשובה:

שלום רב

חציצה כידוע פוסלת את הנטילה, ולא קיים בכך מצותו.

מקורות:

יש פוסקים שסוברים שלקיחה על ידי דבר אחר, כלומר שאם הדבר החוץ מסייע בלקיחה, זו אינה חציצה, ראה רמב"ן ור"ן בסוכה לז, אבל אינני חושב שהמקרה שלנו תואם לכך, הניילון אמנם שומר על הטריות, אבל אינו מסייע בלקיחה, ובפרט שלדינא נקטו חלק מהפוסקים בסי' תרנא שאפילו אגד הלולב חוצץ אם הוא ממין אחר שאינו מין הלולב, וע"ע תוס' סוכה שם, ומשנה ברורה על סעי' ז בשו"ע שם בשיטות השונות, ומכל מקום אם כרך סודר על הלולב לכל הדעות לא יצא כמבואר שם.