לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לאחר עליית לתורה בשבועיים אפשרי?

שאלה:

אחיין שלי מתגורר בישראל אני ומשפחתי בניו יורק. הוא אמור לעלות לתורה בישראל בתאריך 16 ליוני 2018 לפי כמובן תאריך עברי, האם ניתן לדחות בשתי שבתות את הבר מצווה מכיוון שנבצר מאתנו להגיע ב 16 ונוכל להגיע לישראל ב 27 ליוני? אנוכי יודעת שהנחת תפילין צריכה להיות ביום הגיעו לבר המצווה אך שאלתי היא לגבי העלייה לתורה וקריאת הפרשה. תודה רבה ושנה טובה!

תשובה:

אין כל משמעות לקביעת שבת הבר מצוה, תעשו מתי שנוח לכם, מה שחשוב הוא שהנחת התפילין אינה רק ביום בר המצוה, אלא מאותו יום ואילך כל החיים!! [למעט שבת וחג כמובן]. התפילין הן צינור הקשר בין האדם לבורא העולם וחלילה לנו להפסיד זאת אפילו יום אחד, נא עודדו את הנער להקפיד על כך, ושיהיה הרבה נחת.