בדיקות טהרה לפני חתונה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
ראיתי בהלכות טהרה שיש הקלה לכלות בתולות בעומק הבדיקה שצריכה לבצע לעומת כלות שאינן בתולות
1. רציתי לשאול עד היכן בדיוק יש לבצע את הבדיקה, מבחינת העומק, עבור אישה נשואה?
2. כלה בעלת תשובה שאינה בתולה אבל עברו שנים רבות מאז שחזרה בתשובה ולא מצליחה לבדוק עד פרק אצבע שני, אלא רק עד פרק אצבע ראשון ואח"כ מרגישה כאב ולא מצליחה להכניס יותר. עד היכן עליה לבדוק?

בתודה ובכבוד רב

תשובה:

שלום רב

מקום הבדיקה הוא עד מקום שידה מגעת. הסיבה שמקילים בבדיקות לפני החתונה היא משום שקרום הבתולים מונע בדיקה עמוקה יותר.

המקרה שאת מתארת כנראה נובע מתנוחה לא מתאימה, כדאי להרים את הרגל על כסא וכדומה, ואז קל יותר לבדוק, תתייעצי בענין זה עם מדריכת הכלות שאת בקשר איתה.

בהצלחה רבה ומזל טוב.