שינוי מצב בסטנדר בשבת

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
אולי שאלתי את זה בעבר, אך לא מצאתי.
האם הסטנדר לספרים שלי זה כלי שמלאכתו להיתר בשבת וביום טוב? יש בו שני תופסנים, תופסן אחד מכל צד, שאפשר לסובב אותם לכל הצדדים, ואפשר גם למשוך אותם כלפי ואז לשחרר אותם כך שיוצמדו גם לספר עבה.
האם אפשר להשתמש בתופסנים הללו?

תודה רבה כבוד הרב, שבת שלום

תשובה:

הסטנדר ודאי הוא כלי שמלאכתו להיתר, שהרי הוא מיועד להניח עליו ספרים וללמוד, גם שינוי מצב בסטנדר מותר בשבת וחג, ראה שו"ת שבט הלוי ח"ו סי' לב, ומכתבו של הגרש"ז אויערבך בס' מאור השבת ח"ב מכתב לב אות ג.