רואה מחמת תשמיש

שאלה:

זוג' לקחה כדורי מניעה ואחרי קיום המצווה הייתה המגבת מלאה בדם (כמה שעות לפני כן היה כתם בקינוח שאחרי מ"ר והרב טיהר הכתם) – אחרי כמה חודשים של הפסקה מוחלטת הן מקיום המצווה והן מלקחת כדורים שוב לקחה כדורי מניעה, שוב היה כתם טהור כמה שעות לפני קיום המצווה. אחרי קיום המצווה, למחרת בבוקר, התגלה בבגד של קיום המצווה דימום גדול (שלא המשיך למחרת) – האם נחשבת רואה מחמת תשמיש? מה הפתרון לפעם הבאה?

תשובה:

שלום וברכה

כדי להגדיר אשה כרואה מחמת תשמיש צריך שתקנח בסמיכות ממש לתשמיש, בדרך כלל זה לא קורה, ואף שהרמ"א כתב שמחמירים אפילו בזמן רב יותר כיון שאין אנו בקיאים בזמנינו, זו תופעה לא מצויה, ויותר מתבר שיש לאשה רגישות בצואר שבחיכוך עם הבעל או נפתח ומדמם, ניתן וצריך לבדוק זאת אצל אחות טהרה מוסמכת, ובמקרה שאכן זו האבחנה, דימום כזה גם אינו אוסר את האשה.

שבת שלום ומבורך.