קושר בשבת

שאלה:

שאלה בהלכות שבת, בשו"ת נזר כהן כתוב שקשר שאינו לקיום ואינו מעשה אומן מותר לכתחילה, וכתוב שקשר שיש לו קיום זה קשר שבדעתו לא להתירו , ואם בדעתו להתיר אפילו לאחר זמן רב אינו נחשב של קיום ואם אינו מעשה אומן מותר לכתחילה,
האם קשר אומן נחשב רק מה שיש בו חכמה?
האם קשר שכמעט כל אדם יודע לעשותו מותר בשבת אם הוא לא לקיום?

תשובה:

שלום וברכה

ברמ"א בתחילת סי' שיז מבואר שכל קשר כפול נחשב מבחינתנו למעשה אומן, כך שאינני יודע מה נחשב קשר שאינו קשר אומן. לכן, כל קשר של קיימא כלומר, קשר שעומד להיות יום שלם, ויש אומרים שבוע שלם, אסור. קשר סתם שעומד להתירו באותו יום כמו קשר נעלים או קשר עניבה שהוא עומד להתיר, מותר לעשות בשבת. קשר על גבי קשר אפילו לבו ביום אסור. ראה הפרטים במשנה ברורה וביאור הלכה שם.