קושר בשבת – המשך

שאלה:

קשר שנקשר על דעת להתירו תוך פחות משבוע (ואינו מעשה אומן) מותר גם אם הוא חזק ויכול להחזיק הרבה זמן ? (כלומר מה הופך את הקשר לבר קיום, החוזק של הקשר או דעת האדם מתי להתירו?)

תשובה:

שלום וברכה

אני רואה שאתה לומד בצורה מסודרת הלכות שבת וזה יפה. בביאור הלכה בתחילת סי' שיז כותב בזה הגדרה אמצעית, קשר שאינו8 של שקיימא הוא שאותו אדם וגם מנהג העולם שלא לעשותו קבוע, אבל קשר שדרך לעשותו לקבע, אף שכוונתו להתירו מיד – אסור בשבת, ותמה בזה שם על דברי הט"ז שנראה ממנו שהכל תלוי רק בדעת האדם המסויים הזה.