עבודה בצימרים – מסייע לדבר עבירה

שאלה:

שלום וברכה הוצע לי עבודה לנהל חדרי אירוח של בעל בית חרדי אבל משום מה יש במקום טלוויזיות וחלק מעבודתי שם לדאוג שהכל יהיה תקין כמו הטלויזיות למשל ….
כמו כן המקומות מושכרים גם בשבת כמובן שמראש האם יד בכך מסייע בדבר עבירה ?
תודה רבה בשורות טובות

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור לעבוד במקום כזה. כיון שאין הכרח שאדם יחלל שם שבת או יראה דברים אסורים וזה בבחירתו האישית, אתה לא נחשב מסייע לדבר עבירה. דומה הדבר למכירת סיר לאדם שאינו שומר מצוות, שודאי אין בכך איסור גם אם יתכן שהוא יבשל בשבת באותו הסיר, וידועים דברי בעל האגרות משה שאף התיר להשכיר אולם לאירוע מעורב כיון שהם יכולים לעשות זאת באופן אחר, לדבריו רק הושטת כוס יין לנזיר שהוא דבר האסור בעצמותו יש בו משום מסייע לדבר עבירה.

מקורות:

ראה כאן.