מראות אסורים – בגידה באישה?

שאלה:

שלום כבוד הרב,
שבוע שעבר היה לנו דיון ספונטני בעבודה לגבי ראייה של סרטים ותמונות שמופצות באינטרנט
חבר נשוי מהעבודה אומר כל עוד אני רק רואה זה לא נחשב לבגידה באשתי
כגברים רווקים התרגלנו לראות סרטים והמשכנו עם זה כנשואים על זה מהות הדיון
1.האם צפייה בסרטים אסורים נחשבת כבגידה באישה?
2.האם מותר להסתכל ברחוב על בחורות?
הדיון היה עם אנשים דתים וחילונים אשמח שתעשה סדר מה ההלכה אומרת על כך.

תשובה:

שלום רב,

ההגדרה בגידה באישה זו לא הגדרה הלכתית, אלא כיצד הציבור רואה מעשים כאלה – כבגידה או לא.

אולם ההגדרה המדוייקת למעשים אלו הוא בגידה בקב"ה, בגידה בבורא עולם. יש איסור ברור: "ולא תתורו אחרי עיניכם" אדם המסתכל על בחורות או סרטים בסגנון המדובר, זה איסור דאורייתא. ובכל מקרה זה גם התנהגות נלוזה כלפי האישה, שמצפה לאימון והערכה הדדית.