מה היא ערבה כשרה?

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים נתקלתי במכתב של כבוד הרב גדליהו אקסלרוד אב בית הדין בחיפה שבו מסביר הרב על חשש לערבות שאינן כשרות באישור הבד"צ העדה החרדית בדיוק כמו הערבות שקניתי והאמת שאבא שהוא חקלאי ומבין טוב בצמחים (ולא איש דתי) צחק ממני ואמר לי שזה לא ערבות בכלל א. האם ברכתי לבטלה? ב. יש לי צילום של הערבות ושל מכתב הרב אשמח להעביר לכם

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע במה מדובר, אבל ודאי יש סוגים של צפצפה שדומים מאוד לערבה ולא מתקיימת בהן המצוה, חכמים נתנו כמה סימנים לערבה, שעליה משוכים וצרים, ויש לה שיניים וגבעול שמאדים, אבל מי שאינו בקי לא יסמוך על הסימנים אלא יקנה מערבה עם כשרות מהודרת.

חורף בריא.