האם אישה אבלה יכולה לישון בביתה ולא בבית האבלים?

שאלה:

שלום רב.
אבי נפטר בחול המועד והיום מתחילים לשבת שבעה. האם זה נכון שאם אני כאבלה, ישנה לילה אחד בבית הורי, זה מחייב אותי לישון כל השבוע? ובמידה וכן זה כולל גם את ערב שבת?

תשובה:

שלום רב,

לא. את יכולה ללכת לישון בבית משום שבמקום הצורך כשאין אפשרות נוחה לישון בבית שבו יושבים שבעה וכד', מותר לך לצאת לביתך בלילה בשעה שכבר אנשים אינם מסתובבים ברחוב ולחזור מיד בבוקר שלמחרת. (אלא אם כן את נשארת לשבת שבעה בביתך. ואכן בשבת הרבה אבלים נוהגים לחזור לביתם.

כאשר האבל יוצא בלילה, ראוי שלא יצא יחידי אלא בליווי אדם אחר, הואיל והאבל צריך שמירה מן המזיקים.

מן השמים תנוחמו ושלא תדעו עוד צער.

מקורות:

ראה רמ”א סי’ שצג סעי’ ב על פי תרומת הדשן סי’ רצ, שהמיקל בכך בעת הצורך לא הפסיד. וזאת, משום שחכמים אסרו על האבל לצאת מביתו כדי שיתבודד הרחק מחברת בני אדם [מלבד המנחמים] ולא יסיח דעתו מן האבלות. ובאופן זה שהוא שב לביתו שלו ולצורך שינה, אין כל חשש. וכן כתב בס’ חכמת אדם כלל קסה סעי’ יא, וע”ע שו”ת אגרות משה יו”ד ח”ב סי’ קעב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה,
    השאלה הייתה לא האם מותר לישון בבית, אלא יש שנהגו שאם ישנו לילה אחד בבית האבל צריכים לישון כל השבעה? לדינא הרב צודק שאפשר ללכת לישון בבית שלך. זה דמיונות וכמו שכתב הרב שלום משאש בשמש ומגן.