ציחצוח שיניים בשבת

שאלה:

אם יש ספק אם ירד לי דם בצחצוח השיניים מוץר לי לצחצח שיניים בשבת?
אם כן האם מותר עם משחה?

תשובה:

שלום רב

יש להמנע מציחצוח שיניים במברשת בשבת גם בלי משחה.

מקורות:

יש בשימוש במברשת בפני עצמה חשש סחיטה כיון שהשערות צפופות והמים נסחטים מבין השערות, או לפחות מיחזי כסוחט, ר’ באגרות משה או”ח ח”א סי’ קי”ב ובארחות שבת פי”ז סכ”ט ובשש”כ פי”ד סעיף ל”ט. אמנם דעת הרב עובדיה יוסף שליט”א בספרו יביע אומר חלק ד’ סימנים כ”ז – ל’ שמי שרגיל בכך ואין רגילות אצלו שיוצא לו דם בשעת הצחצוח מותר לו  לצחצח במברשת עם משחה בשבת אם מניעת הצחצוח גורמת לו צער, ור’ גם במילואים שבסוף הספר שהביא דעת המחמירים וכ’ שלדעתו יש להקל בזה במקום שמצטער בלא זה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. דעת הרבה פוסקים להחמיר כאמור, הגר"ע יוסף סבר שחשש ממרח יש בדבר שאתה רוצה שישאר מרוח, לא בחומר האמור להשטף, למעשה המנהג ברור להחמיר בזה, כך גם במשחת כלים [לא מצוי בזמנינו] ושאר סבון מוצק, ואינני יודע מדוע סבר הגר"ע יוסף לחלק ביניהם למשחת שיניים.