מעשר מכרטיס בשווי כסף שקיבלתי במתנה

שאלה:

בס"ד

קיבלתי כרטיס מתנה שמכיל סכום כסף לקנייה בחנויות מסוימות,
האם אני חייב במעשר?

תודה רבה
ומועדים לשמחה

תשובה:

שלום רב,

דעת החזו"א שאם קיבל חפץ מסוים ששוה כסף אין צריך להפריש מעשר כספים משוויות החפץ. ויש שחלקו. והמנהג כשיטה א' שאין צריך.

ולכן אם קיבל זיכוי קנייה לקנות דבר מסוים אינו צריך להפריש משוויתו מעשר. אך אם קיבל שובר לקנות בחנות מסוימת, ולא הוגבל מה לקנות, ויכול לקנות איזה מצרך שיחפוץ באותה חנות, דעת הגאון רבי ניסים קרליץ שחייב לתת מעשר כספים, ואין דינו כמקבל חפץ או זיכוי לחפץ מסוים.

מועדים לשמחה

נפתלי בן חיים

מקורות:

דעת החזו"א הובא בספר דרך אמונה הלכות מתנות עניים פרז ז ס"ק כז. דעת הגר"נ קרליץ הובא בספר חוט שני הלכות יו"ט עמוד שנא. ועיין בזה בעלון המשפט גליון 29 סעיף 7 והערה מספר 18