הכשרת טוסטר בשרי שנאפה בו בצל חלבי

שאלה:

טוסטר בשרי שנאפה בו דג עם בצל שנחתך עם סכין חלבית. נאפה בתוך נייר אפייה (מלמעלה ומלמטה). והמאכל לא גלש מעבר לנייר אפיה.
הטוסטר אינו בשרי בין יומו.
נשמח לדעת מה דין הטוסטר?

תשובה:

שלום וברכה

הבצל הזה הוא אכן חלבי, אבל מכל מקום כיון שהבצל רק בלע טעם חלב, והמאכל עצמו הוא פרווה ולא בשרי, לגבי התנור זה כבר נ"ט בר נ"טוהוא אינו טעון הכשרה. אם תרצו להחמיר בכל זאת, כיון שהתנור לא היה בן יומו ניתן להכשיר גם את התבנית באופן הבא: יש להמתין 24 שעות ללא שימוש, לנקות היטב את התנור והתבנית, ולהפעיל הכל על החום המירבי כשהוא ריק כ20דק' – חצי שעה.

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה!
    לגבי הטוסטר, לא מדובר בתנור, אלא בטוסטר לחיצה (כמו שיש בחלבי שמכינים טוסט פיצה) המאכל לא נדע בטסטר כי היה מצופה בנייר אפיה מעל ומתחת.. האם עדיין זה אותו הדין?
    תודה!

  2. כיון שלא היה בן יומו, אם לא היו בו שיירי בשר ניתן להכשירו באופן הנ"ל, אם היה בן יומו צריך ליטבון חמור וזה לא אפשרי. ההבדל הוא שכאן המאכל נוגע ממש בדפנות []הנייר אפייה אין לו משמעות, הוא סופג ונוזל.