הוספת שם

שאלה:

שלום הרב. קוראים לי מוריה ואני מרגישה צורך להוסיף שם בשביל תוספת שמחה והצלחה. יש לי קושי בכמה תחומים, אני נתקלת ומסתבכת… חלק מהבעיות: סובלת קצת ממצבי רוח משתנים, תחושת ערך עצמי נמוכה, חולמניות יתר("מעופפת") חרדה חברתית קטנה ולפעמים בילבול.
יתכן שזה קשור באותיות השם. האם כדאי להוסיף שם טוב עם מקור יהודי שאני מתחברת אליו? למשל אביה

תשובה:

שלום וברכה

אין לזה קשר עם השם, צריך לטפל בדרכים המקובלות. עצם היותך מודעת לבעיה זה כבר כברת דרך טובה לפתרון, תעבדי על עצמך, על מידת השמחה – להתרכז בחלק הטוב שיש בנו ושנתן לך ה', תיקחי פרויקטים ותתמידי בהם כדי להגביר את תחושת הבטחון העצמי וכו', וכך תתקדמי בעזרת ה'.

בהצלחה רבה