רב קו בחול המועד

שאלה:

שלום כבוד הרב,האם מותר לבת שירות לעשות רב-קו בחול.המועד?כדי שימש אותה גם בנסיעה לחול המועד למקום השירות(כדי לחוג שם את שמחת תורה)אך גם לאחרי החג?החול המועד..אני פשוט מאוד רוצה להיות בחג בגרעין התורני שבו אני משרתת..
במידה ואסור לעשות רב -קו מותר לי לבקשמאימי שלצערי איננה שומרת שבת וחגים להקפיץ.אותי לשם?כמובן שלפני החג ובחישוב שהיא תספיק לחזור הביתה לפני החג.
או שעדיף לי לוותר ולהישאר בבית?
בתודה וחג שמח.

תשובה:

כיון שזה לצורך המועד ויש בכך הפסד – מותר לעשות רב קו. אבל אם אין הפסד משמעותי ואפשר לשלם מזומן – זה עדיף בהחלט.

בהצלחה.