קניות בחול המועד

שאלה:

בס"ד

שלום הרב,

האם מותר לשכור רכב/ לקנות מוצרי מזון/ טואלטיקה/ ביגוד/ שעשוע וכו בחול המועד? האם לא אסור לאותם חברות לעבוד בחול המועד?

תודה רבה
ומועדים לשמחה

תשובה:

שלום רב,

מותר לקנות את המוצרים הנ"ל רק באופן שזה לצורך המועד או אם זה דבר האבד. כלומר, רכישה בהזדמנות וכד', אולם אם הוא מכוון את הרכישה לחול המועד אסרו גם בדבר האבד. ראה שו"ע סי' תקלט סעי' א'. לשאלתך האם מותר לאותם חנויות לפתוח את שעריהן בחול המועד. אם בדרך כלל קונים דברים לצורך המועד מותר. אולם אם בדרך כלל הרוכשים שם אינם רוכשים לצורך המועד, א"כ מטרתו היא ודאי לא לשרת את אלו שמותר למכור להם ואסור.