קדיש לאחר עלינו לשבח

שאלה:

מועדים לשמחה,
בית הכנסת שלנו מתפלל בנוסח אשכנז, לאחרונה הגיע מתפלל חדש מארה"ב והחל לומר קדיש יתום באופן קבוע לאחר עלינו לשבח ( כמופיע ברמ"א), אולם, בבית הכנסת שלנו לא נהוג מנהג זה, הדבר גורם לטרחא דציבורא. האם ניתן לומר למתפלל החדש שאין מנהגנו לומר קדיש זה למי שלא אבל עם חיוב ?

תשובה:

שלום וברכה

חלילה לומר לו כך, הרי הוא צודק, הקדיש לאחר עלינו לשבח הוא חלק מנוסח התפילה, וטוב שאדם שאין לו הורים יאמר קדיש זה גם אם אינו אבל. ראה משנה ברורה סי' קלב.