צירוף אותיות על ידי הגבאי בשבת

שאלה:

בס״ד
שלום, כאשר קונים עליות , הגבאי מסמן ע״י שלוקח אותיות ומחברן לעשות את שמו של הקונה , יש כאלה שמחברים ממש בדף ע״י סיכות וכך יוצקים את שם הקונה , ויש ששמים אות תחת אות תחת אות… בסדר מו של הקונה , האם מותר?
בבקשה צריך למקורות משנה ברורה או שאר פוסקים

תשובה:

שלום רב

כיון שמדובר במשהו ארעי עד מוצאי שבת – מותר.

מקורות:

ראה ארחות שבת פרק טו הערה כה, שאף שהמגן אברהם בסי' שמ אסר חיבור אותיות על פרוכת, מסתבר שזה רק בחיבור קבוע, כמו כן, אף שהאגרות משה ח"א סי' קלה אסר חיבור בתוך מסגרת, הרבה אחרונים חלקו והתירו צירוף אותיות קיימות להעשות תיבה אחת, ולכן יש להקל.