לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נדר בנטילת לולב כבכורי יעקב

שאלה:

בס"ד. מי שנהג לנסוע לכותל המערבי,בחוהמ"ס, ע"מ ליטול שם לולב כשיטת הבכורי יעקב ברמב"ם, שהוא מה"ת כל שבעת ימים, ועשה כן השנה בלולב של בנו ובלי להתכוון לקנותו (פסול שאול במקדש לתוס ולא לרמבן), האם מדין נדר חייב לחזור לנסוע וליטול שם לולב שלו ? תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שלא היתה מעולם כוונה לעשות זאת בקביעות, שהרי לא קל לעשות זאת ולא תמיד מסתדר לבוא ביום, אלא זה היה בגדר השתדלות בעלמא ואין לזה דין נדר.