לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נדרה לאמא שלא תלך יותר לסופר

שאלה:

שלום רב,
אני רוצה להתיר נדר שנדרתי בשעת כעס ואני מתחרטת עליו.
הלכתי לסופר ואימי התלוננה על כך שלא עשיתי קניות כמו שצריך אז בשעת כעס אמרתי לה "נשבעת בהשם שאני לא הולכת יותר לסופר" אני נורא מתחרטת על השבועה ואני רוצה לעשות התרת נדר.
אני לא באה מבית דתי ואין לי אפשרות לעשות את זה בעצמי. אוכל למנות אתכם שתתירו את הנדר?

תשובה:

שלום רב,

אכן הנדר (השבועה) הבו בעייתית מאד בפרט שהיא נעשתה באופן כוללני. אין לך הרבה ברירות. זה ממש לא פשוט לעשות אתנו שליחים להתיר לך את הנדר. נסי לגשת לבית הכנסת הסמוך לביתך, לתפוס שם את אחד המתפללים ולבקש ממנו להביא איתו עוד שנים ויתירו לך את הנדר, זה לוקח בדיוק כמה דקות.

בהצלחה