חילול שבת בהגעת תומכת לידה

שאלה:

יולדת בשבת בבי"ח במרכז הארץ ורוצה שאמא שלה הגרה בטבריה תגיע להיות אתה בלידה כדי לתמוך בה, האם מותר לאמא לחלל שבת כדי להיות עם בתה היולדת

תשובה:

שלום וברכה

ככלל מתירים במצבים מסוימים לאשה לבוא להיות תומכת לידה, בעיקר על ידי גוי, ראה כאן, אבל כאן נראה שיש לאסור, כיון שממה נפשך, אם היא מרגישה שיש עוד זמן רב ללידה, זה ספק אם בכלל תהיה לידה בשבת, ואם אינה חושבת שיש עוד זמן רב, יש סבירות גבוהה שתלד לפני בוא אמה, ולכן אין להתיר.

חג שמח.