לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תכלת בציצית – האם מזיק?

שאלה:

יש לי בציצית צבע תכלת האם יכולה לביות בזה בעיה לדעת הרב עובדיה כי אם זה התכלת הנכון זכיתי ואם זה לא הנכון האם זה פוסל או פוגע ?
אשמח למקורות כאלה ואחרים שצביעת ציצית לא פוגעת תודה .

תשובה:

שלום וברכה

צבע התכלת אינו גורע, וזו בעצם טענתם של כל מצדדי התכלת, שאף אם יטעו, אין בכך נזק. הסיבה שלא לוקחים תכלת רוב גדולי התורה ומורי ההלכה, היא יותר השקפתית,היהדות תמיד נשמרת מאוד מאוד מכל שינוי וחשש זיוף, זה סוד הצלחתנו בשמירת המסורת בצורה הכי מדוייקת, אפילו כמעט ניסית, 3500 שנה. כך ששינויים שלא מספיק מוצקים מזיקים לא רק באותו תחום מסויים, אלא בעצם העברת מסורת היהדות מדור לדור, אבל אין פגיעה במצות ציצית.

מקורות:

ראה שו"ע סי' ט סעי' ה שיש שנהגו לעושת את החוטים בצבע של הבגד, שאם הטלית ירוקה עשו ציצית ירוקה, אבל מנהג בני אשכנז לעשות הכל לבן.