הקדמת מוסף לשחרית / תפילת שחרית עם ציבור שמתפלל מוסף

שאלה:

שלום כבוד הרב
האם מותר להקדים להתפלל מוסף במניין לפני שחרית? כגון שהיו שני מניינים אחד אחרי השני והגעתי למניין הראשון שהם במוסף. מותר לי להתפלל עימהם? ואז להתפלל עם המניין השני עד מוסף ולא עד בכלל?

תשובה:

שלום וברכה

סדר התפילות הוא כסדר הקרבנות, וכיון שאין קרבן הקודם לתמיד של שחר, אין להתפלל מוסף לפני שחרית. תתפלל עם המנין השני תחילה ועד סוף. במקרה שלא התפלל מוסף עד שכבר הגיע זמן מנחה נהגו להתפלל מנחה לפני מוסף אף שיש לנו כלל שאין קרבן הקרב אחרי תמיד של בין הערביים, כיון שעתה הוא זמנה של תפילת מנחה, אבל במקרה שלך לא קיימת סברא זו ואין לשנות מסדר התפילה. נושא נוסף שיש לדון בו, באדם שמתפלל שחרית עם ציבור המתפלל מוסף האם זה נחשב לו כתפילה בציבור, ראה תשובות והנהגות ח"ד סי' לא שהגר"ח מבריסק סבר שיש בכך ענין, אולם בדברי המשנה ברורה בסי' צ ס"ק ל כתבו האחרונים שאין בכך כל תועלת כיון שהיא תפילה אחרת, ראה מנחת יצחק ח"ב סי' קלב.