תשמיש אחר הטלת מי רגלים

שאלה:

שלוןם לרבנים אני ואישתי למדנו שאסור תשמיש המיטה אחרי הטלת מי רגלים מה טעם בזה? תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אסור לשמש מיטתו אחר שיוצא מבית הכסא עד שישהה שיעור חצי מיל – 9 דקות. והטעם משום ששד של בית הכסא נדבר בו עד שיעור זה. כ"כ במשנה ברורה סימן רמ ס"ק נד.

מועדים לשמחה

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. שלום,
    בד"כ מקפידים על זה, אבל בפעם האחרונה לא בדקתי שעבר 9 דקות ואני מסתפק אולי זה היה פחות, כמובן שזה לא היה מיד אחרי יציאה מהשירותים אבל יכול אולי להיות שזה היה פחות מ9 דק', שואל בגלל מה שכתוב למי שלא מחכה, האם יש ממה לחשוש או שבדיעבד זה בסדר ואם אפשר בבקשה מקור, בשביל הרוגע הנפשי.