לא תשנא את אחיך בלבבך

שאלה:

היה לי חבר הרבה הרבה שנים פעם אחד עשיתי לו איזה קטע והוא הפסיק לדבר איתי וביקשתי ממנו סליחה כמה פעמים אז הוא אמר שהוא מוחל לי אבל הוא לא רוצה לדבר איתי עד שלצערי הוא קיבל את המחלה והוא התקשר לשאול עם אני מוחל לו כמובן אמרתי לו שכן וגם קיבלתי קבלה על עצמי לרפואתו עבר שלש שנים היה לי קשר מאוד חזק איתו גם בדברים אישיים אז פיתאום לפני שנה שוב הפסיק לדבר איתי כמובן נסיתי לתפוס איתו קשר אבל הוא לא עונה ושלחתי אנשים שישאלו ושידברו איתו
התשובה הוא שהוא לא כועס עלי אבל הוא רוצה להתנהג איתי כמו בן אדם מהרחוב
מציאות מאוד מאוד קשה לי עם זה
מה כבוד הרבנים חושבים עלי לעשות?
ועם בכלל מותר לעשות את מה שהוא עושה?

תשובה:

שלום רב,

אם זה התנהגותו של חברך וניסת כבר הכל אין הרבה מה לנסות. אולם אכן יש לדעת שמעשיו גובלים באיסור דאורייתא של לא תשנא את אחיך בלבבך. ואמרו חז"ל שכל חבר שלא דיבר עם חברו מחמת שנשא שלשה ימים עובר באיסור זה. כלומר, לא שלא פגש אותו וכד', אלא נמנע מלדבר איתו מחמת סיכסוך עבור בלאו.