ישיבה על מעקה המרפסת בסוכה

שאלה:

במרפסות רבות מעמידים את מחיצות הסוכה מעל המעקה הבנוי העבה בצמוד למעקה [זכוכית/ מתכת] הדק.
האם רוחב המעקה הבנוי יכול לשמש לישיבה בסוכה?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר הסוכההיא יותר משיעור הכשר סוכה שהוא 70 על 70 ס"מ בודאי אין כל חשש, שהרי הוא יושב תחת הסכך וזה חלק מהסוכה, החידוש הוא שלדעת הרבה פוסקים אותו מקום גם מצטרף להכשר סוכה, ראה כאן.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. עיין בספר הלכות שלמה שדן האם מותר לשבת על המעקה הבולט לצד חוץ כמו שעושים היום ספסל ישיבה מאבן כאשר השיש בולט החוצה ואין תחתיו קיר ואם כן נמצא שהוא יושב בדופן עצמה שמתחילה מהמעקה בגבו וממשיכה תחתיו עד לתחתית הסוכה ונמצא שהאבן שעליה מונח השיש הבולט היא עצמה המשך הדופן והוא יושב בתוך הדופן ויש להסתפק אם מותרת הישיבה שם, ולמעשה נראה שהיקל בדבר מפני שחשבינן שקרקע הסוכה מתחילה מגובה השיש מקום הישיבה ולא מקרקעית המרפסת ואם כן הדופן מתחילה מגובה הספסל, (ונפק״מ לגובה הדפנות שצריך עשרה טפחים מתחילת גובה הספסל ולא מקרקעית הסוכה) ויש מהדרים לחבר קרשים בהמשך הדופן כלפי מטה מבחוץ עד גובה קרקעית הסוכה ולצאת מגי ספיקומשל הגרש״ז