חיתוך ענפים לסכך מהגינה של המשכיר

שאלה:

להשתמש בסכך מעצים שבגינת בית שכור מה הדין האם צריך דעת בעלים ואם נעשה בדיעבד ללא דעתם מה הדין

תשובה:

שלום רב,

הדירה הושכרה לדיורים ולא לחיתוך עצים מהגינה, ולמרות שהינכם שוכרים אין רשות לחתוך מהענפים, ולכן אם מדובר בענפים מועטים שלא נרגש, או בעץ שאין בו צורך, ונראה שכל אדם לא מקפיד בכך, מותר ליטול מהענפים.

ואם חיתוך הענפים ניכר ומחסר מבעה"ב, אסור לחתוך ללא רשות. ואם עבר וחתך יש ליידע את בעה"ב על כך ולבקש מחילה. ואם נעשה נזק בגינה יש לשלם עבור הנזק.

מועדים לשמחה

נפתלי בן חיים

מקורות:

דבר שאין מקפידים עיין שו"ע חו"מ סימן שנט