הכשרת סכין פרווה שנעשה בשרי

שאלה:

שלום וברכה ותודה על האתר הנפלא
סכין פרווה שהפכה לבשרית או חלבית, האם יש דרך להכשירה בבית ולהופיע בחזרה לפרווה?

תשובה:

שלום וברכה

אכן ניתן לערוך לה הגעלת כלים, לוקחים סיר נקי שלא היה בשימוש 24 שעות, ואת הסכין לאחר שאינו בשימוש 24 שעות והוא נקי, להרתיח מים בסיר וכשהאש עדיין דולקת תחת הסיר כשהוא מבעבע, להכניס את הסכין, להשהות מעט ולהוציא ולרחוץ במי ברז.

ואף שלא מכשירים מבשר לחלב, לפרווה מותר, ובמוחד שהיה מיועד לפרווה.

חג שמח.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. בהמשך לאותה שאלה:
    אם ידית הסכין עשויה מפלסטיק (בקליט), האם צריך להכניס גם את הידית למים הרותחים, או שמספיק להכניס את הלהב?
    תודה רבה מראש

  2. סכין בשרי שחתכו איתו בצל על צלחת חלבית, האם ניתן להכשיר אותו באותה הדרך, ואם כן האם הסיר עם המים הרותחים חייב להיות גם בשרי או שכל עוד שאינו בן יומו ונקי זה לא משנה?