ברכת הזימון

שאלה:

שלום לרבנים למה שמברכים בתורה חוזר המברך ברוך השם המבורך מטעם לכלול עצמו עם הציבור למה לכלול עצמו עם הציבור מה הרעיון שעומד מאחורי זה וכן מה הטעם בזימון שהמזמן חוזר ברוך שאכלנו משלו ובטובו חיינו? תודה רבה

תשובה:

המברך הוא גם יהודי שאמור לשבח, באמירתו הראשונה הוא רק מבקש מהם לברך אבל הוא עצמו כלל אינו שותף בברכה, לכן אחרכך הוא חוזר ומברך כמותם.