המשך – אזיקונים בסכך

שאלה:

1האם אזיקון מקבל טומאה בגלל שהוא כלי? 2האם יש כלל מה מקבל טומאה מדאוריתא ומה מדרבנן? 3מש"כ הרמבם פ"ח הלכות לולב ה"ט שמומים פוסלים רק ביום הראשון גזל גניבה שאול חסר האם דוקא אלה וזהו או זה דוגמאות ואם זה רק דוגמאות מה עוד? תודה רבה!!!

תשובה:

אין הכרח שאזיקון מקבל טומאה, אבל הוא ודאי פסול לסיכוך, ודין מעמיד הוא בכל הפסולים לסיכוך. דין לכם וחסר הוא רק ביום הראשון, השאר נוהג כל שבעה.