שלוחי מצוה אינם ניזוקים

שאלה:

כתוב ששלוחי מצווה אינם ניזוקים אז למה היה מתנדב באיחוד הצלה שהלך להציל ונדרס ונפטר?

תשובה:

הכלל ששלוח מצוה אינם ניזוקים אינו מוחלט, כמבואר בגמרא בפסחים ח ב שכאשר הסכנה מצויה עלולים להנזק, וכן בחשוקי חמד יומא פד עמוד ב מוכיח בהרחבה מאבן עזרא ועוד שזו אינה הבטחה אלא על דרך רוב, אבל תמיד יכול להיות חשבונות נוספים שאיננו מודעים להם. בכל מקרה שליח מצוה כזה שכרו הרבה מאוד.