לא שתה את יין ההבדלה

שאלה:

שלום לרב מועדים לשמחה
אשתי הייתה אמורה לעשות לעצמה הבדלה,
והודיע לי שהיתה לה תקלה, וכך היא:
היות ואשתי מתקשה מאוד לשתות יין או מיץ תירוש אשר מעורר לה בחילות קשות במצבה הנוכחי, ביקשה היא את אמי לשתות במקומה
רק שלא זכרה שלאמי יש סכרת, ואמי הבינה שעליה רק לטעום.

וכך לאחר הברכות, אמי טעמה מעט מן התירוש, ואף אחד מהן לא יכלה להמשיך לשתות.

א. האם מותר בהבדלה לתת לאחר לשתות את הכוס?
ב. מה דין במקרה דנן שלא שתו כשיעור, האם בדיעבד יצאו ידי חובה או לא?
ג. האם במקרה כזה כאשר אלו הנתונים יש דרך לתקן זאת?
ד. האם, הברכות הם חלילה לבטלה (אם נחשבות כחדא), או האם רק ברכת הקידוש היא חלילה לבטלה?
ה. והאם היה מותר להן לאכול ולשתות כרגיל לאחר הדבר?

תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

על הבדלה ללא שתיה כדין האם צריך לחזור ולהבדיל נחלקו הדעות, ומספק אין חיוב להבדיל שנית.

כך שזה ספק ברכה לבטלה, ואין להקל בחובת השתייה, אבל כאמור אין להבדיל שנית.

מקורות:

שו"ע הרב סי' קצ סוף סעיף ד.

הצטרף לדיון

תגובה 1